Tagjaink

Víz, Zene, Virág Fesztivál Nonprofit, Közhasznú Szolgáltató Kft.

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Nonprofit Kft. 2011-ben alakult, fő célja Tata legnagyobb, fenntarthatósági fesztiváljának megszervezése, és együttműködőként hozzájárulnak több helyi rendezvény sikeres lebonyolításához. A 20 éves Víz, Zene, Virág Fesztivál vonzerejének köszönhetően közel 100 000 ember fordul meg Tatán, akik megismerve a város egyedülálló környezetét visszatérnek családi hétvégékre, vagy hosszabb nyaralásokra -is, hogy feltérképezzék a város és a térség nyújtotta lehetőségeket, növelve ezzel a turisztikai bevételeket. Az idei évben a hazai fesztiválokat minősítő szervezet kiváló minősítéssel jutalmazta a Fesztivált. A Szervezet folyamatos erőfeszítéseket tesz a fesztivál környezetterhelésének csökkentéséért, a  fenntartható turizmusért.

A DU-NA-TÚRA klaszter gesztora.

 

Százvölgy Természetvédelmi Egyesület

Az Egyesületet 2008-ban 21 olyan, elsősorban Komárom-Esztergom megyében élő magánszemély hozta létre, akik fontosnak tartják a természeti értékek megőrzését és a biológiai sokféleség fenntartását. Az Egyesület részt vesz a gólyamentésben, madarász tábor szervezésében, békamentésben valamint az Magyarország legnagyobb tematikus zöldfesztiváljának, a Tatai Vadlúd Sokadalomnak szervezésében. Az egyesület célja a természeti értékek feltárása, megóvása, környezettudatos szemlélet és ismeretterjesztés erősítése, önállóan, vagy más szervezetekkel együttműködve alapkutatások végzése, önkormányzatok természetvédelmi tevékenységének támogatása.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Régiók Fejlesztéséért Egyesület:

Régiók Fejlesztéséért Egyesület (RFE) 2004-ben alakult, legfontosabb ismérve a környezetvédelem. Számos hazai városi/falusi rendezvényen és fesztiválon igyekeztünk népszerűsíteni a „zöldítésen” kívül a FÉF (fenntartható fejlődés) nyelvét, valamint segítséget nyújtunk a rendezvényeknek a „zöldebb” fesztivál megteremtéséhez. Jelentősebb fesztiválok a teljesség igénye nélkül: Sziget Fesztivál Zöld Udvarában, Móri Bornapok, Víz,Zene,Virág Fesztivál. 2012 májusában az Egyesület birtokba vette új székhelyét Pusztavámon, amely minden részleteiben szintén a FÉF nyelvet hordozza magába Vértesi Környezetvédelmi Központ elnevezéssel.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Bio Numen Kereskedelmi Kft.

BioNumen Kft 2007-es alapítása óta kizárólag a környezetvédelem területén folytatja tevékenységét! Elsődleges tevékenysége a biofűtőanyagok gyártása és forgalmazása mellett  környezetvédelmi technológiák mind szélesebb körben való megismertetése és alkalmazásának motiválása a gazdaságban résztvevő társaságok és háztartások körében. Számos környezetvédelmi ismertető előadást tartott különböző célcsoportok körében pl.: Kisvárdai Környezetvédelmi napok vendégelőadójaként cégünk jelent meg. A Móri Bornapok szervezőit környezetvédelmi ajánlásokkal látta el a Kft. 2011-ig. A Móri TDM Egyesület projektjei megvalósításában, állandó szaktanácsadóként vett rész.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Edutus Főiskola

Az Edutus Főiskola a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a Harsányi János Főiskola egyesülésével jött létre 2011-ben.Az Edutus Főiskolán (illetve a korábbi Harsányi János Főiskolán) 9 éve folyik képzés Turizmus - Vendéglátás szakon eddig kb. 700 végzett hallgatóval. A képzés elismert, szakmai szervezetek, főhatóságok támogatják. A Főiskola Turizmus képzése révén tagja a Magyar Szállodaszövetségnek és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadói Szövetségnek. A Főiskola társult tagja a Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO: United Nations World Tourism Organization) egyedüli magyar felsőoktatási intézményként. A Turizmus Tanszék a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott kutatásokat folytat Kárpát-medencében.Nemzetközi kutatásaink közül az ITACA projekt (2006-2008) a védett területek kutatásával foglalkozott, a KNOWNET projekt (jelenleg) a turisztikai KKV-k fenntartható fejlődésével foglalkozik. Hallgatóink bevonásával indítottunk kutatást egészségturizmus, örökségturizmus, rurális turizmus és ökoturizmus témában Magyarországon és határon túli területeken. A szakon oktató munkatársak rendszeresen szakértőként működnek közre a turizmusfejlesztésekben Budapesten és vidéken.

A DU-NA-TÚRA klaszter felsőoktatási partnere.

 

WF Szabadidőpark és Idegenforgalmi Kft

A WF Szabadidőpark Komárom meghatározó turisztikai szolgáltatója. Fő tevékenysége a strandszolgáltatás, amelyet az étterem, horgászat, kemping, büfé szolgáltatások egészítenek ki. Évente 45000 vendéget fogad, amelynek nagy részét a családok, fiatalok, diákok teszik ki. Az ide érkező vendégeknek nagy része belföldi turista. A szabadidőpark kedvelt táborozóhely is. Nyaranta több témában bonyolítanak táborokat. Saját szervezésben rendezvényeket is bonyolítanak, amelyek között a kis létszámú horgászversenyek és a több ezer fős családi napokig és koncertekig minden megtalálható.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

DEXI Bt.

A DEXI Dekorációs, Szitanyomó és Szolgáltató Betéti Társaságot 1994-ben családi társas vállalkozásként hoztuk létre és működtetjük. A számítástechnika és a digitális technológia fejlődésének hatására időről időre, mind korszerűbb eszközökkel bővítettük vállalkozásunkat.2012-ben USZT Innovációs pályázaton környezetkímélő  csúcstechnológiát sikerült beszereznünk. A cég megrendelői között innovatív vállalkozások és turisztikai szolgáltatók nagyszámban szerepelnek.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Pálffy Kompánia Nonprofit Közhasznú Kft.

A Pálffy Kompánia Hagyományőrség 2008-ban alakult tatai és dunaalmási lokálpatriótákból a Tatai Patara 1597 török kori történelmi fesztivál megrendezése kapcsán. Névadója a XVI. századi magyar történelem kiemelkedő hadvezére, Komárom várkapitánya, a tatai hős, gróf Pálffy Miklós (1552-1600). Névadóhoz híven a közösség céljai között XVI-XVII. századi katonai és lovas hagyományőrzés, had- és életmód-történeti és kulturális értékközvetítés szerepel. Kiemelt feladatot vállal a Kompánia a tatai várban és a gróf Pálffy Miklós hadai által érintett várakban, településeken zajló múzeumpedagógiai események élővé tételében, a gyermek és ifjúsági programok szervezésében, lebonyolításában.

 

Petőfi Sándor Kulturális Szabadidőközpont és Könyvtár

 

Az almásfüzitői Azaum Római Tábor a letűnt ókori történelem egy életre kelt darabkája. A felépült erőd őrtornyával és kézműves műhelyeivel igazi különlegesség, ahol a megelevenedő múlt modern szolgáltatásokkal társulva várja a kalandvágyó látogató csoportokat minden korosztályból. A történelmi témapark célja, hogy feltámassza és ápolja a római kor történelmi hagyományait, és azt minél szélesebb körben terjessze oktató, szórakoztató jelleggel. A korhű kézműves foglalkozásoktól a kemencés sütés-főzésen át a hagyományőrző rekonstruált csatákig mindent kipróbálhatnak az érdeklődők. A park számos rendezvény otthona volt 2012-ben, és jövőre is sok érdekességgel várja látogatóit:

 

MÁJUS 1.               TAVASZÜNNEP.

 

JÚNIUS 21.            TŰZÜNNEP.

 

JÚLIUS 25-26.        AZAUMI JÁTÉKOK.

 

SZEPTEMBER 28.    BORÜNNEP.

 

A DU-NA-TÚRA klaszter pártoló tagja.


 

ZOFI Rendezvényszervező Kft

A ZOFI Rendezvényszervező Kft. közel 25 éves rendezvényszervezői múlttal rendelkezik. Fő tevékenységeink között szerepel a családi napok, csapatépítő outdoor programok, másrészt promóciós turnékat, road show-k, sajtóbemutatók, a Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál, és az Érsekújvári várjátékok tervezése és lebonyolítása. A rendezvények során a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő beszállítói csapattal működünk együtt. Jelentős mennyiségű és kiváló minőségű rendezvényeszközzel rendelkezünk, a hangtechnikától a színpadtechnikán át egészen a sátrakig. Cégünk erőssége továbbá a több éve együttműködő műszaki és animátor gárda. A rendezvények alkalmával kiváló kommunikációs készséggel rendelkező host és hostess csapatot tudunk biztosítani.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

GRECAFE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A GRECAFE Kft. a vendéglátás és a rendezvényszervezés területén tevékenykedő budapesti cég. Az elmúlt években olyan nagyrendezvények szervezésében vettünk részt többek között főszervezőként, vagy alvállalkozóként, mint a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a Miskolci Kocsonya Fesztivál vagy a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál. Évente 30-40 rendezvény lebonyolításában veszünk részt.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Kiss és Társai Szolgáltató Kft.

A Hotel Kiss**** 2007 nyarán nyitott meg kapuit 47 db kétágyas szobával, 130 fős étteremmel, 5 kisebb-nagyobb rendezvényteremmel, kávézóval, külső és belső medencével. A  Budapesttől alig 60 km-re az M1 autópálya mentén könnyen megközelíthető családias hangulatú hotel építésekor nagy hangsúlyt fektettek a magyar tulajdonosok az energiatakarékos üzemeltetésre. Ennek köszönhetően napelemek segítik a medencék fűtését és a hotel melegvíz-gazdálkodását. A szobák mágneskártyás ajtózárral felszereltek, ennek szerepe főként az energiatakarékosság területén érzékelhető, a vendég a szoba elhagyása után a kártya kihúzásával áramtalanítja a szobát. A hotel tulajdonosi köréhez 1 Ha területű szőlő, Pincészet és Vendégház is tartozik, széles borkínálatával a helyi borversenyek élmezőnyének szereplője. A hotel vezetése fontosnak tartja a  városi rendezvényekkel való együttműködést, saját weboldalán tájékoztatót és átlinkelési lehetőséget is biztosít a népszerűsítésükhöz. Az országos turisztikai kiállításokon nemcsak a hotelt, hanem a városi rendezvényeket is reklámozza.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Deák-Söröző Korlátolt Felelősségű Társaság

    A Skorpió Party Service 1992-ben alakult, fő profilja a rendezvények gasztronómiai hátterének biztosítása, vendéglátóipari eszközök bérbeadás, rendezvények teljes körű lebonyolítása.   Magabiztos gyakorlattal rendelkezünk állófogadások, bankettek, ültetett vacsorák, családi, -és céges rendezvények, esküvők, valamint szabadtéri partik lebonyolításában, bármilyen speciális gasztronómiai ötlet megvalósításában partnerek vagyunk. Több éve együtt dolgozó, képzett munkatársaink felkészültsége, éttermünk korszerű konyhája, raktáraink, vendéglátóipari-eszközparkunk hátteret biztosítanak akár10.000 fős rendezvények teljes körű lebonyolítására. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően visszatérő megrendelőinken kívül az új partnerek száma is dinamikusan nő.  Éves szinten 80-100 rendezvényt vállalunk az ország egész területén. Referenciáink hasonló rendezvényekre:MOL Nyrt. családi napok 2000- 5000 főig (Nagykanizsa, Százhalombatta, Zalaegerszeg, Kiskunmajsa, Szolnok, Agárd),Continental Teves Magyarország Kft. (4000 fő),Flextronics Kft. (2800 fő),Valeo Hungaria Kft. 2000 fő,Hochtief Kft. (800 fő),Switelsky Kft. (800 fő),Zalakerámia Zrt. (1900 fő),Verga Zrt. (800 fő)

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

"GOTTWALD" Vendéglátó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Hotel Gottwald a Bécs-Budapest autópályától 1 km-re, Budapesttől, 65 km-re erdővel övezett csodálatos környezetben, a tatai Öreg-tó délnyugati partján található. Éttermünk családias hangulatú, konyhánk házias, és a szakma által is elismert (Gottwald Sándor 2005.-ben „Év vendéglőse”) Konferencia termeink összenyitva akár 150 fő befogadására alkalmasak. Közel 100 fős szállodánk újonnan berendezett, jól felszerelt. Klimatizált szobáink saját fürdőszobával, minibárral, direkt hívású telefonnal, internet hozzáféréssel, színes televízióval, szatellit-programokkal rendelkeznek. Igény szerint kerthelyiségünkben grill-gulyásparty, és egyéb céges, ill. családi rendezvények rendezhetők. Kikapcsolódási lehetőségek: Szauna, pezsgőfürdő, kondicionáló terem, és rengeteg szabadtéri, kulturális program, és sportlehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat!

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

BRAVE LINEA 2001 Szolgáltató Betéti Társaság

A cég 1997-ben alakult, főként gazdasági tanácsadással, felnőtt-képzéssel, oktatással, rendezvények szervezésével foglalkozik. Együttműködésben dolgozunk a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.-vel, amely cég a vállalati beruházások kapcsán főként az EU-s források lehívásával, annak koordinálásával foglalkozik 10 éve sikeresen. A Brave Linea 2001 Bt. cég tulajdonában van a tatai József Malom (lajstrom számmal rendelkező ipari műemlék) amely épületet a közeljövőben turisztikai céllal, rendezvény-házként kívánunk rekonstruálni.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

Dunaalmási Lovarda Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

A lovarda Dunaalmás területén található, közvetlenül a 10. számú út mellett. Családias hangulatban, a Duna természetes környezetében, öko körülmények között ismerkedhetnek a vendégek a lovakkal, kutyákkal, számtalan simogatni való kisállattal. Tematikus programok várják a vendégeket, ezek között lovagolás, íjászkodás, kopját vetés, tüzrakás a szabadban, agyagedény készítés is szerepel. A vállalkozás a környezettudatos és aktív turizmus egyik kiáló képviselője a térségben.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.

 

Helpdesk Hungary Kft.

2007.-ben alakultunk. Cégünk fő profilja: munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzvédelmi szaktanácsadás. Az évek során jelentős ügyfélkörre tettünk szert. A Tatán és környékén rendezendő kiemelkedő fesztiválok, rendezvények munkavédelmi és tűzvédelmi koordinációját cégünk látja el. Ott vagyunk azonban a vállalkozások auditjain is, ahol cégünk mindig kiváló minősítéssel képviseli a megbízóit. Jelentősebb rendezvények és referenciák a teljesség igénye nélkül:Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tatai Patara, FIH EUROPE  Kft(Foxcon) ,Alpla Kft, Carrier Kft, Max Magyar Kft.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.

 

Duna Rendezvényszervező Kft.

A Kft tulajdonát képezi a Violin szálloda és rendezvényhajó,amely 2006-ban került magyar tulajdonba, ezt megelőzően bolgár vizeken Vidin néven, az Al-Dunán szolgált. A Macskajaj című film zárójelenetében is látható a hajó, mely 1996-ban áthaladt Budapesten. A hajó már-már muzeális értéket képvisel, hiszen a közel 47 éve alatt többször is felújították, de sikerült megőrizni az eredeti arculatát. A VIOLIN a neszmélyi Fő-Duna–ágon horgonyoz, mely a Tatabánya-Tata- Dunaalmás-Neszmély útvonalon érhető el. Budapesttől kb. 70 km-re. A festői környezet és híres neszmélyi borvidék, a világörökség –jelölt komáromi erődrendszer, Tata látnivalói, a hozzá kapcsolódó helyi programokkal, színesítik a hajó által nyújtott szolgáltatásokat. A hajó álló és mozgó szállás és rendezvényhelyszínként is üzemel.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.

 

ART LAURO Rendezvénytechnika

Az ART LAURO Rendezvénytechnika 1995 óta tevékenykedik a magyar és európai szórakoztatóiparban, az alábbi területeken: fesztiválok, színházi produkciók, koncertek, városnapok, falunapok, céges rendezvények, konferenciák hang, fény, színpad és vizuáltechnikai feladatainak ellátása.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.

 

"Goodrich Hungary" Ipari,Kereskedelmi és Ügynöki Kft.

Az Old Lake Golf Hotel 2001-ben nyílt meg négycsillagos szállodaként az Esterházy család grófi ágának vadászbirtokán Tata szomszédságában. Az arborétumi környezetben elhelyezkedő 33 szobás szálloda elegáns, mégis otthonos atmoszférájával kitűnő helyszínül szolgál családi pihenéseknek, céges összejöveteleknek, konferenciáknak. Természetesen nem feledkezünk meg a golf szerelmeseiről sem, akik az Old Lake Golf Club - igazi kihívást jelentő -18 szakaszos (par 71) bajnoki pályáján hódolhatnak ennek az elegáns sportnak. A környék turizmusának növelése érdekében kialakítottunk egy Kalandparkot, mely az Old Lake Golf Centrum terültén található egy gyönyörű ősfákkal tarkított ligetben, számtalan lehetőségeket tartogatva a szabadidő aktív eltöltésére.

A DU-NA-TÚRA klaszter tagja.

 

EconoConsult Kft.

A 21 éve működő tanácsadó cég településfejlesztéssel, projekttervezéssel,- fejlesztéssel foglakozik, elsősorban a turizmus területén. Olyan projekteket jegyez, mint a siófoki Galérius Fürdő, az Orosháza-gyopárosi fürdő, illetve a pécsi Kodály Konferencia és Koncert központ fejlesztése. Turizmusfejlesztési koncepciót alkotott többek között Miskolc városnak, Pécsnek, de az országos kerékpáros turizmus stratégia is a nevéhez fűződik. A közelmúltban több település szintű energetikai racionalizációs programot is kidolgozott például Újszász, és Nagyszénás települések részére. A tavalyi évben megerősítésre került a pályázatírói tevékenységi kör, immár nem csak turisztikai területen. Az EC bármilyen jellegű fejlesztési terv esetén a projekttervezéstől a finanszírozás-szervezésen keresztül, a pályázatírásig, a képzések szervezésétől, a marketing tevékenységig áll a cégek, vállalatok rendelkezésére. 

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.

 


Hilltop Borhotel és Étterem

Lenyűgöző panoráma az erkélyekről, kényelmes, barátságos szobák, kristálytiszta hegyi levegő.
Vendégeink felüdülését, behűtött boraink mellett, nyári időszakban feszített víztükrű medencénk biztosítja. Méltán büszkélkedhetünk a „magyar Toscana” elnevezéssel, hiszen hotelünk a Melegeshegy tetején, gondozott szőlőültetvények között, gyönyörű környezetben található.
A Borhotel és Étterem különleges építészeti megoldása lehetővé teszi 3 külön terem működését. A felső teremben 35 – 40 főt, kispanorámás termünkben 15 – 20 főt, nagypanorámás termünkben 150 – 160 főt tudunk kényelmesen kiszolgálni. Szőlőlugassal fedett teraszunkon 60 – 80 fő leültetésére van lehetőség.
Konyhánk nagyszerű szakácsai hosszú évek óta biztos választ adnak arra a kérdésre, hogy: „miért éppen a Hilltop?”
Az ízek mesterei tökéletes szaktudással és rafinált tálalással képesek meglepni újra meg újra vendégeinket.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.Festival Full Service Hungary Kft.

 

Festival Full Service Hungary Kft. 2014.-ben alakult. Cégünk rendezvények,vásárok szervezésével, kivitelezésével foglalkozik. A közelmúltban nyitottunk a külföldi piac iránt. A Kft. alapítói már megelőzően is együtt dolgoztak, és szereztek szakmai gyakorlatot, tapasztalatokat rangos rendezvények szervezése kapcsán, mint például a Miskolci Kocsonya Farsang. Igyekszünk minden eseményt a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon megszervezni és lebonyolítani. Cégünk fontosnak tartja a környezetvédelmet, és a fenntartható fejlődést, ezért igyekszünk rendezvényeinket a környezettudatosság jegyében szervezni.


A DU-NA-TÚRA klasztertagja.Rada Zoltánné E.V.

Programszervezés, gyermek és felnőtt animáció. Csapatépítés, céges- és családi rendezvények lebonyolítása. Lehetőség szerint környezetkímélő anyagokkal dolgozom. Fő szempont a programok kialakításánál az alapanyagok "kizöldítése", újra felhasználhatósága, az ötletesség.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.GuestAdvert Kft.

A GuestAdvert Kft. 2009-ben alakult családi vállalkozás kibővítéseként, catering, vásár és programszervezéssel kibővítve szolgáltatásaikat. A Kft. számos rendezvény vendéglátásának megszervezését tudhatja maga mögött többek között E.ON regionális családi nap, Komáromi Napok stb.
Fontosnak tartják a környezetvédelmet és a környezettudatos szemléletet. Rendezvényeiken Repohár rendszert alkalmaznak, ezáltal csökkentve a környezetszennyezést.

A DU-NA-TÚRA klasztertagja.