Címlap

Julie’s Bicycle

 

A zeneipar által alapított, művészi és fenntarthatósági szakértőkkel a Julie’s Bicycle áthidalja a szakadékot a művészetek és a fenntarthatóság között. Kollegális lektoráláson alapszik, támogatják a kreativitást, képessé teszik a művészetet a változásra. Több, mint 1000 művészeti szervezetettel dolgoznak együtt az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten, kicsikkel és nagyokkal, hogy segítsék őket a mérésben, az irányításban és hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat. Julie’s Bicycle fontosnak tartja a fenntarthatóságot az üzlet, a művészet és a kreatív iparágak etikájának területén. a fesztivál honlapja ITT található.

Az ingyenes, online Creative IG Tools lehetővé teszi számukra, hogy könnyen figyelemmel kísérjék a környezeti hatásukat. A rendszer kifejezettem a kreatív iparágak számára készült és lett kifejlesztve. Méretre szabott tanácsadó csomagokat kínálnak a „zöldülni” vágyó szervezeteknek. Egy szakértői csoport segít, egy adott standard elérésében, hogy takarítsunk meg pénzt az energiahatékonysággal, hogy kommunikáljuk az eredményeket, vagy ha speciális iránymutatásra van szükség a részletkérdésekben. A Creative Industry Green Certification a vezető jelképe a környezetvédelemnek a kreatív iparágak területén. A Creative Industry Green csillaga megmutatja a partnereknek, a beszállítóknak, a közönségnek és a versenytársaknak is, hogy elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. A honlapon ingyenesen letölthető eszközök, standardok, tanácsadó és információs hálózatok találhatók a resources menüben. Stratégiai partnerként az Arts Council England-al közösen azon dolgoznak, hogy költségvetési kötelezettség legyen környezeti jelentést írni minden jelentős  National Portfolio Organisations (NPO's) és Major Museum Partnerships (MPM's) számára.

 

Zene

10 tipp a pozitív változás eléréséhez
Az IG Tool carbon kalkulátorával mérd meg a környezeti hatásod.
Építs zöld függeléket/záradékot a szerződésekbe. Néhány példa, mit tartalmazhat a „zöld”függelék:

  1. Háttere, együttműködésre való buzdítás/ Jelöld a a függelékben egy maghatározott jellel a fenntarthatóság érdekében tett intézkedéseket.
  2. A közönség utazása: A jegyirodák tájékoztassák a közönséget a tömegközlekedési, kerékpáros, és csoportos autóhasználat lehetőségeiről és,hogy azt részesítsék előnyben , ha lehet. Kerékpáros parkolólehetősget kellene biztosítani.
  3. Energia: Az öltözőkben a világítás vagy a légkondi ne működjön folyamatosan, csak akkor kapcsolják be, mielőtt valaki megérkezik oda. Az elektronikai eszközök nergiatakarékosak legyenek. Fontos az áram biztosítása az álló járművek számára, hogy ne kelljen üresjáratban járatni a kocsit.
  4. Hulladék: Jól láthatóan jelöljék ki az újrahasznosító lehetőségeket az öltözőkben: papír, fém, műanyag és üveg számára. A komposztálható hulladék számára szintén helyezzenek el gyűjtőt az öltözőkben. A dohányzók számára hamutartók biztosítása.
  5. Catering: Romlandó ételekből csak annyit biztosítsunk, amennyi feltétlenül szükséges. Helyi, bio, szezonális ételek italok, minimális csomagolással. Csak azt az étel hűtsök, amit muszáj! Újrahasználható, mosható edények használata. Az evőeszközök, tányérok komposztálhatók. Megmaradt étel újrakiosztása, ha lehet! Só, bors, cukor, fűszerek nincsenek külön kis tasakokban. Kerüljük a polisztirol hab használatát!
  6. Felesleges világítást, színpadtechnikai berendezések kikapcsolása,ha nincs rá szükség. Környezetbarát és nem mérgező tisztítószerek használata. Környezetbarát taxik, hybrid vagy üzemanyaghatékony autók használata. A legközelebbi szálláshely preferálása. Környezetbarát minősítésű szálláshelyek előnyben részesítése. Biztosítsunk újrahasznosított WC papírt!
  7. Terjesszük az ötleteket! Kérjünk önkéntes adományt valamilyen környezetvédelmi célra minden vendégtől. Tüntessük fel, hogy melyik vendég/ szponzor mennyit adományozott!
  8. Tüntessük fel, hogy ha lehet senki ne járassa üresben az autóját!
  9. Ha lehet használjunk megújuló energiát
  10. Bátorítanak minket, hogy küldjük el a mi fenntarthatósági politikánkat.


Csatlakozz a JB Green Musik hálózatba és kampányba
Tedd zölddé az irodát, a fesztivált, a helyszínt, a stúdiót vagy a CD csomagolást és és megkapod az IG jelvényt.
 Legyél energia-, élelmiszer-, és vízhatékony és csökkentsd a szemetet.
 Mondd el a kollégáknak, a közönségnek és az ügyfeleknek mit is csinálsz és miért
Ösztönözd a közönséget a zöld utazásra
Kérj környezeti információkat a beszállítóktól
Válassz környezetbarát és etikus árukat
Használj fenntartható módon előállított anyagokat és technológiákat

 

Zene/Fesztiválok

A fesztiválszervezőknek különösen nagy a felelősségük, amikor a zeneipar fenntarthatóságáról beszélünk. Angliában évente 500 fesztiválra, 6millió fesztivál jegyet adnak el. Egy legalább 40ezres fesztivál, a közlekedést is beleértve 2,000 t CO2e-t termel. Angliában a zeneipar üvegházhatást okozó gázkibocsátásának háromnegyede élő zenés rendezvényekhez köthető. Eszközöket ajánl, amellyek segítségével ingyen, vagy kevés pénzből lehet csökkenteni a fesztivál környezeti kihatását. Egy kitüntetést hoztak létre azok jutalmazására, akik csökkentik a környezeti kihatásukat. A (Industry Green certification (IG) -vel 14 fesztivált tüntettek ki Angliában 2011-ig bezárólag. A kitüntetés arról szól, hogy az érintett fesztivál elkötelezett a környezettudatos kezdeményezések felé, legyen szó a megértésről, kommunikációról, mérésről vagy fejlesztésről. Minderről bizonyítékkal is kell szolgálni. A hangsúly a károsanyag kibocsátás csökkentésén van. A Shambala fesztivál például a legmagasabb 3 csillagot kapta, egyéb erényei mellett azért, mert 100 százalékosan megújuló energiát használ és csak helyi ételeket kínál. Az IG –vel mércét szeretnének teremteni az iparban és üzenetet küldeni a fenntarthatóság és alacsony károsanyag kibocsájtás fontosságáról.

Creative Industry Green

A kitüntetés folyamatát nevezték el így. Egy vizsgálatot tartalmaz arról, hogy mennyire „zöld” az esemény. Ez kiterjed az energiára, vízfelhasználásra, szemétre és az utazásra. Az eredmény a följebb említett IG, ahol 1 től 3 csillagot lehet kapni. Fontossága abban is rejlik, hogy üzenetet küld a közönség, résztvevők és alkalmazottak felé. Angliában 1000 euró + Áfa volt a kitüntetés költsége (2013-as adat). Az oldalon jól láthatóan fel van tüntetve, hogy milyen szervezetek kaptak 1, 2 vagy 3 csillagot. Az oldal tartalmaz egy BLOG részt, ahol heti rendszerességel jelennek meg cikkek a témával kapcsolatban.